Poskrbimo skupaj za varno uporabo plina v Vašem domu

Več informacij o varni uporabi plina

Preverjen distributer – garancija varnosti

Plin je eden od najbolj priljubljenih energentov predvsem zaradi enostavnosti uporabe, ki jo prinaša v kuhinjo. Z nekaj previdnosti in rednega vzdrževanja je plin zagotovo tudi varen za uporabo.

Skrb za varnost se prične že v polnilnici, zato plin vedno kupujte pri preverjenem distributerju, ki vam nudi plin v jeklenki z garancijo polnilnice (prozoren-folija ali plastičen garancijski pečat).

Vsakokratna menjava tesnila

V časih začetka uporabe plina, je bilo tesnila v Sloveniji težko dobiti. Tako se je dogajalo, da se je isto tesnilo uporabljalo kar ob nekaj menjavah jeklenk. Ob priklopu jeklenke z matico regulatorja na tesnilu napravimo utore, zato je večkratna uporaba tesnila lahko celo nevarna. Nikakor pa jeklenke ne priklopite brez tesnila.

Ob nakupu vsake jeklenke plina prejmete brezplačno tesnilo, zato ob vsaki menjavi plinske jeklenke uporabite novo tesnilo!

Otroški trik za zagotovljeno varnost

Milnica – kot nalašč za brezskrbno otroško igro, je uporabna tudi za preverjanje ˝plinotesnosti˝. S pomočjo milnice, ki jo s krpo nanesete na spoj plinske jeklenke s cevjo, se lahko prepričate, da plin nikjer ne uhaja. Na morebitnih mestih puščanja, bi namreč plin ˝napihnil˝ milni mehurček, ki bi ga s prostim očesom zlahka videli.

Da boste brez skrbi, vam vsako dostavljeno jeklenko brezplačno tudi priklopimo ter opravimo optični pregled plinske inštalacije.

Varnost plinske napeljave

Črne, rdeče, oranžne,…. Gumijaste cevi za plin novejšega datuma so večinoma modre barve in imajo na sebi zapisano letnico poteka veljavnosti (5 let od proizvodnje). Če vaša cev letnice nima, pomeni, da je starejša od predpisa, ki to veleva, in da je skrajni čas, da jo zamenjate.

Redne preglede plinske inštalacije (ob povprečni uporabi) je priporočljivo opravljati na 2 leti, menjavo cevi in regulatorja pa priporočamo vsakih 5 let.

Ob vsaki dostavi plina vam brezplačno opravimo pregled plinske inštalacije in vas opozorimo na morebitne pomanjkljivosti. Našim strankam nudimo brezplačno dostavo dodatne opreme za plinsko varnost.